SVOJI SENCI NE MOREMO UBEŽATI

Predstavljate si dan v katerem ste z osebnim trenerjem zmenjeni za trening ob 8.30. Zjutraj se zbudite malce utrujeni, ker ste včeraj šli pozno spat, poleg tega ste spili nekaj alkohola. In mu sredi noči ali zjutraj pošljete sms, da vam je prišlo nekaj vmes. Enostavno se vam ne da. Če imate trenerja, ki nima 24ur odpovednega roka, je to slabo za njega in dobro za vas:)

Šalo na stran. Zdaj si pa predstavljate enake pogoje, le da imate namesto treninga pomemben sestanek. Ga boste odpovedali? Verjetno ne. Zavedate se, da vam je to pomembno.

Poznam ogromno ljudi, ki precej delajo, a si ne vzamejo časa za svoje telo. Le, ko jih konkretno sesuje imajo naenkrat čas za vse. Žal se marsikdo ne zaveda, da bolj skrbno, ko bo skrbel za svojo psiho-fizično stanje, lahkotnejše se soočal z izzivi, ki mu jih prinaša na pot življenje.

Kako to izboljšati?

V koledar si dajte sestanek – sestanek samega s sabo sabo. Naj bo namenjen: treningu, sproščanju, branju, meditiranju, pripravi hrani, itd…Ta sestanek označite kot pomemben, sestanek, ki ga ne smete zamuditi in mu morate nameniti 3 sestavine: čas, pozornost, energijo.

Imejte v mislih, da ne glede na to, kako se boste trudili ubežati senci, vas bo enkrat našla.

Blaž.

Scroll to Top