KAJ POMENI BITI FIT

Pojem fit si vsak razlaga po svoje. Po modelu, kateri vsak posameznik misli, da je najbližji približek njegovi resnici. V fitnes svetu, ta beseda še vedno velikokrat pomeni, da zgledaš dobro. Punca ima lepo oblikovano zadnjico, moški pa vidne trebušnjaka in razvite roke;) 

V zgodnji mladosti, sem bil precej okrogu fant. Sram me je bilo odvečne maščobe, še posebej v poletnih mesecih, ko je bilo potrebno dati majco dol. Poznate ta občutek? Obljubil sem si, da ko bom starejši bo drugače. 

Skozi košarko sem se srečal s fitnesom. Spominjam se začetkov in nakupa prvih proteinov in kreatina. Kako sem upal, da bom kmalu postal tako izklesan, kot fantje na naslovnicah. No resnica je bila daleč od tega, vsako leto sem upal vedno znova in znova. 

Probaval sem vse možno diete, prehranska dopolnila, treninge. Ni da ni, le da bi prišel do svojega resultata – vidni trebušnjaki. 

Verjel in upal, sem da bo drugače, ko bom enkrat dosegel cilj. Svet se bo spremenil postal bom bolj srečen, samozavesten. Nekaj let nazaj, sem spomočjo mojega prijatelja Aleša prišel do življenske forme. Da sem prišel do rezultata, sem se moral res matrati – prisotna lakota, razdražljivost, slabo počutje, slab spanec.

Čeprav sem vizualno zgledal najbolje v svojem življenju se nisem počutil ravno fit, večina življenskih opravil mi je šla na živce. In v tistem trenutku sem se zavedal, da fit ni pogojeno kako zgledaš. Moje mentalno stanje je bilo na dnu. 

Ko enkrat izkusiš ekstreme, si tam kjer želijo biti stranke imaš bolj realno predstavo. Npr. Če je nekdo prekomerno težek in bi jaz bil celo življenje bil suh, se nikoli ne bi mogel poistoveti z njim in ga razumeti. 

Kaj torej pomeni fit?

V mojem pogledu fit pomeni: dovolj energije za delo, družino, posel, zadovoljen sam s sabo in način življenja v katere posameznik ne vlaga ves trud, da ga vzdržuje.

PREDNO SE LOTIŠ SPREMEMBE SE VPRAŠAJ?

1. ZAKAJ ŽELIŠ DOSEČI SPREMEMBO

2. ZAKAJ RAVNO V TEM TRENUTKU IN NE NEKAJ LET NAZAJ

3. ZAKAJ MISLIŠ, DA BO POTEM ŽIVLNJEN DRUGAČNO

4. KAKO VEŠ, DA TO KAR MISLIŠ,DA JE RES


S strankami, katerimi delam se večino ukvarjam z optimizacijo življenskega sloga – prehrana, trening, stres managmet, da lahko v celoti začutijo besedo fit.

Razmisli, kaj ti je zares pomembno in najdi svojo verzijo besede fit.

Scroll to Top